Nederlands · Sophie · Stories

Poezenemmer

Soms is het genoeg, de poezenemmer is vol en er is maar één druppeltje nodig om ‘m te doen overlopen.

Sophie heeft last van jeukende ogen. Daar heeft ze een medicijn voor. Het medicijn werkt wel maar heeft het probleem niet volledig opgelost. Gisteren is Sophie van het vloerkleed geplukt en in de poezenmand gestopt. Vrouwtje nam haar mee en toen ze terugkwamen drukte dat mens mij tegen de grond om een druppel in mijn nek te geven. Het bleek dat ze dit ook bij Sophie had gedaan. Ik weet niets dat erger is dan een druppel in je nek krijgen. Sophie vertelde mij het volgende:

Ik lag in de huiskamer toen vrouwtje naar mij toe kwam. Ik vermoedde iets en stond op. Vrouwtje stond stil en staarde naar de vloer. Plots greep ze mij. Ik zette mijn nagels in het vloerkleed. Zij maakte ze los en zette mij in de poezenmand. Samen gingen we op pad.

Ze opende een deur … en nog een … ja hoor, ik was weer bij de dierenarts. We moesten een tijdje wachten. Het mens probeerde me in contact te brengen met een kitten. Denk je dat ik daarop zit te wachten?

We werden binnen geroepen. De poezenmand werd geopend. De dierenarts controleerde mijn ogen en vacht. Hij gaat mij pijn doen … laat me met rust … ik wil weg  … Vrouwtje kwam met een plannetje zodat de dierenarts mij geen pijn hoefde te doen. Ze stelde voor om een ander medicijn te proberen. Er is nog een flesje met spul dat Donna eerst kreeg. Nu ze pilletjes heeft mag ik het proberen. Ik krijg altijd de afdankertjes van haar. Deze keer vind ik dat niet erg.

Als we terug zijn maakt vrouwtje de poezenmand open. Ik wil eruit maar ze drukt mij naar beneden en spuit een druppel in mijn nek. Wat afschuwelijk is dit! Snel loop ik de trap op naar de huisdeur. Hij gaat open … Eindelijk veilig!

Nu vertrouwen we dat mens niet meer en negeren haar. Die druppel heeft het vertrouwen weggespoeld … de poezenemmer was vol … nu is hij overgelopen …

>^..^<

 

Leave a comment